Communication for consumers

Kommunikáció a fogyasztók számára – Biztonságos élelmiszerelőállítás és egyes MILKA jégkrém-termékek visszahívásával kapcsolatban

Minden érintett részére!

FRONERI Polska Sp. z o.o. visszahívja néhány jégkrém termékét Magyarországon. A döntés hátterében az áll, hogy az egyik alapanyag beszállító felhasznált stabilizátorában egy átfogó ellenőrzés csekély etilén-oxid (ETO) jelenlétet mutatott ki. Ennek koncentrációja a késztermékeinkben még megfelel az Európai Unió szabályozásában engedélyezett szintnek.

A FRONERI lengyelországi üzemeiben a növénystabilizátorokat különféle stabilizátorok keverékeként használják fel, melyek késztermékeinkben nagyon kis mennyiségben vannak csak jelen, így az élelmiszer-biztonsági kockázatok és azok emberi egészségre gyakorolt ​​hatásának valószínűsége elhanyagolható. A mostani kialakult helyzet összefügg az uniós szabályozók megelőző és elővigyázatossági megközelítésével, valamint a lehető legmagasabb szintű fogyasztóvédelem biztosítására irányuló hajlandósággal. Az ellenőrzés célja, hogy a fogyasztók számára biztonságos ETO-szintet garantáljanak az érintett termékek hosszú távú fogyasztása során is

A fentiek miatt felelős gyártóként úgy döntöttünk, hogy megelőző intézkedéseket teszünk, és ellenőrizzük termékeink forgalmazási adatait, valamint elindítjuk az érintett termékek visszahívását a piacról!

Fontos, hogy a felmerült probléma csak bizonyos gyártási ciklusokat érint/érintett, erről a www.froneri.hu weboldalon található vonatkozó PDF tartalmaz részletes információkat.

Biztosítjuk Önöket, hogy a fenti PDF file-ban szereplő terméktől eltekintve minden FRONERI Polska Sp. z o.o. által gyártott és forgalmazott termékünk megfelel a legmagasabb minőségi előírásoknak, ETO-tól mentes és összhangban van az érvényes élelmiszer-biztonsági előírásokkal!

Amennyiben további kérdése van a visszahívott MILKA jégkrém termékekkel kapcsolatban kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a honlapunkon található kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül

https://froneri.hu/kontakt-hu/panasz/

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy fogyasztóink egészsége és biztonsága a legfontosabb számunkra, intenzíven dolgozunk azon, hogy jégkrém termékeink a legmagasabb minőségi színvonalon legyenek elérhetőek. Szíves elnézésüket kérjük a felmerült esetleges kellemetlenségek miatt.

Kisfali Attila

Country Business Development Manager Hungary

FRONERI Polska Sp. z o.o.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Bővebben Elfogadom